søndag 30. mars 2008

Stille..

både på bloggen og i heimen - er passelig preget av tanna som er borte og kirurgens jobb for å få den bort, så det er lite snakk i meg for tiden. Skal bli spennende på jobb i mårra ja...
De siste dagene er stort sett tilbragt på sofaen uten særlig mye rørelse, kun litt strikking har blitt gjort, ellers så har eg studert mi lille garnsamlinga og drømt om hva neste prosjekt skal bli.




Er det noen som ser ka dettan skal bli? Er den lyseblå alpakkaen eg viste fram for en tid tilbake, elsker det garnet!

Men i morgest følte eg meg mye bedre, så vi kasta oss ut i husvask og rydding av fagbøker (ka skal eg egentlig med masse gamle tullebøker og notater fra kjemiforelesninger fra for lenge siden??)/ kasting av gamle studiepapirer - tru meg, det var litt (2 stk studenter i snart 5 år i strekk)!

Alt i den haugen gikk i søpla, og eska skal hjem til mørkeloftet til ho mamma neste gang vi drar dit..
Dettan har eg fått hardt igjen for, så no er all snakken brukt opp for denne gang. Kanskje eg rett og slett bare skal krype meg i seng og håpe på bedre tider? :-)


God natt!

torsdag 27. mars 2008

Fantastisk påske i nord i år!

I år har vi hatt tidenes påske i NordNorge - sol fra skyfri himmel hele påsken og vindstille til siste dag. Eg var her i Tromsø i begynnelsen av påsken og jobbet masse, siste halvdel ble tilbragt høyt til fjells sammen med familien og resten av campingen i Bekkebotn.. ;-) Vi hadde fantastisk vær, flotte skiturer og mye tid til rekreasjon. Se bare på disse bildene:



Det ble ikke så mye strikking, men ei Eva-lue ble ferdig. Skal få blogget den og blueberryene når lyset kommer i mårra. Har jo fått masse nytt garn i posten også, som eg gleder meg til å ta fatt på! Men først- gjøre ferdig en takkforlånet-presang, den kommer den også!

Dagene etter påske har stort sett vært tilbragt i tannlegestolen, og litt på lesesalen. I dag var eg hos en oralkirurg og bokstavelig talt plukket ut ei visdomstann som var litt på bærtur. Selve prosedyren var nesten skuffende grei, men resten etterpå har vel vist seg å
være litt mindre grei.. Fikk noen Pinex Forte i hånda da eg gikk derfra. Urutinert som eg er, så hadde eg selvfølgelig ikke sjekket beholdningen av ibuprofen hjemme, så stakkars sambo måtte ut på apotektur. Heldigvis var det en god venn som hjalp meg med litt ekstra sterke ibuprofen- takk skal du ha! :-)

onsdag 19. mars 2008

Juhu!

Blueberry waffles ferdige - alle masker strikket, alle tråder festet (!), skylt opp (masse overskuddsfarge på sandnes alpakka gitt!) og rulla i håndduk. No ligg de og tørker på badgulvet, klare til å ta på i mårra tidlig når vi reiser til fjells - juhu!
Skal nok bli sirlig fotografert til fjells, bilder kommer!

tirsdag 18. mars 2008

Noen ferdige og noen ganske ferdige prosjekter

En hel del prosjekter er nesten ferdigstilte - de mangler bare et par knapper, en kant osv osv. Her kommer bilder av tre ting:

1: Nøstebarnteppet
Strikket i silkeull fra nøstebarn. Et uutholdelig herk å strikke, men nå et herlig stykke i størrelsen 95X95 cm, og veeeldig tøyelig. Har testet det på meg sjøl, og ja, det funker! Skal muligens få en kant rundt med "sart grønn" bestilt fra 123knit.com.


2: Selebukse fra "Myk start"
Begynt på for lenge siden, men har vært litt strikketørke innimellom eksamenslesinga og all jobbinga i det siste. Nå er den ihvertfall ferdigstrikket, trådene festet (var nesten ingen å feste siden den ble strikket rundt og rundt) og den har vært skylt opp og rullet. Var litt spent på garnet, men Smart ble faktisk ganske mykt og deilig etter skylling! Nå mangler det bare to knapper - de ligger i kurven, så ingen unnskyldning!


3: Blueberry waffle - påskesokker
Disse SKAL være med når vi drar på påskefjellet på torsdag, og de SKAL være ferdige til da. Strikket i en lillarosa farge, alpakka fra Sandnes. Går med ett nøste per sokk, men strikker på pinne 4 sånn at de skal bli store og gode.
I det siste så har eg bare jobbet og jobbet. Må tjene litt ekstra, for kommer snart ei tannlegeregning som blir litt stor. Skal operere ut en visdomsjeksel som ligger sidelengs istedenfor å stå rett opp. Skal heldigvis til en kirurg, så slipper tanga! Huff... Er vel stygt redd for at de andre tre også må gå.
Har fått oss ny sofa i dag - den gamle klagde vi på, vi betalte et mellomlegg på 5000,-, og vips så hadde vi helt ny sofa! Liker sånt eg! :-)
Men no er det kvelden her, så riktig god natt!
Ønsker alle sammen en riktig god og avslappende påske!

torsdag 13. mars 2008

Enda mere garn!

Det ble litt mye rødvin, mye godt selskap, litt seint, litt trøtt men veldig veldig koselig! (godt eg ikke skulle på jobb før kl14 i dag gitt.. ;-))
Var innom garnbutikken før jobb i dag, ble ett hvitt nøste smart til selebuksa, ett nøste alpakka til blueberryene, og så måtte eg ha med meg et par nøster nydelig mørkelilla Smart som bare lå der og ropte på meg i hylla(..lag-lester-av-meg-..!!).. ;-) Godt studielånet og lønninga kommer snart!

onsdag 12. mars 2008

Jaaaa!

Ferdig!
Eksamen gikk greit trur eg! Er ganske sliten i kveld, men godt å være ferdig ihvertfall. No skal vi drikke litt vin (bare litt ja.. ;-)) og være stolte av oss sjøl. Har vært noen lange dager på lesesalen!

Bestilte litt nytt garn i går forresten (litt er jo relativt..;-)):

To 100g nøster sart grønn (nøstebarndressen??) og ett brunt nøste (omslagsbody?) mykeste merinoull og 2x 50 g nøster brun alpakka (alle disse fra 123knit.com, bilder derfra)

Samt 4 nøster noro i fargene rust, lime, purple, pink and yellow, fra yarnandfiber.com (bilde derfra). Skal nok bli lue og votter til meg sjøl (til den nye fine røde jakken eg skal kjøpe!)
Pluss at eg må innom garnbutikken for ett nøste med rosa alpakka til blueberry waffelen min, samt ett nøste hvit smart til selebuksa. Kjekt å jobbe i samme hus som garnbutikken... :-)

Men først: rødvin!

mandag 10. mars 2008

Litt oppfriskning på bloggen!

Siden det nærmer seg vår (vi har faktisk hatt plussgrader her i dag!!!), så har eg skifta til en litt mer vårlig farge. Det er jo lov å drømme.. :-)

Kryss alle fingrer dokker har for meg - onsdag fra 0900-1500 er det eksamen. Kommer sterkere tilbake etter det - blant annet skal selebuksa bli ferdig, nøstebarnteppet bli ferdig, min ene blueberry waffle sock skal få en likemann, og alt garnet eg i dag har bestilt fra 123knit.com skal foreviges. Pluss en heeel masse andre prosjekter som enda bare lever i hodet mitt!

God natt!

Ps: legger med to bilder fra ferien i Barcelona i desember - ah, den som kunne fått mer sånt!

fredag 7. mars 2008

Travle dager for tiden!

Det nærmer seg eksamen med stormskritt. Førstkommende onsdag skal eg sitte i 6 timer med ukjente og utfordrende farmakokinetikkoppgaver. Målet er ihvertfall å stå, alt annet er bonus! :-)
Derfor ser mine dager mest slik ut for tiden:

Det blir desverre lite tid til strikkelidenskapen min for tiden, men litt blir det jo innimellom slagene. Mamma har bursdag ganske snart, så hun får seg et par hjemmestrikkede til bruk på påskefjellet. Den lille buksa eg begynte på for leeeenge siden vokser stadig, vi nærmer oss felling til selestykket. Ellers så har jeg mange planer, men tenker jeg skal bestille litt nytt garn fra nøstebarn til bruk der, så de prosjektene er litt på hold enda. Kanskje benytte ventetiden til litt UFO- strikking?!? Eller de upåbegynte prosjektene mine (hva skal jeg kalle de forresten - Not Yet Started Projects -NYSP?!?)... :-)


Ellers så har vi det flotte været i Tromsø for tiden - sjekk utsikten fra lesesalen min! Legger også med noen bilder fra en liten formiddagstur eg hadde opp i løypa rett oppi bakkene her for noen uker siden (ja, det er fordelen med å bo i en liiiten by ute i "skogen", eventuelt midt på havet om du foretrekker det.. ;-))
Helt mutters alene i lysløypa midt oppå øya:
Beklager de litt dårlige bildene, de er tatt med mobiltelefonen. Skal nok kjøpe meg ny telefon med litt bedre kamera, for er litt mye styr å dra på speilreflekskameraet hele tiden, sjøl om det tar heeelt fantastiske bilder!
Men aller først: svigerforeldresikre leiligheta til de kommer på overnattingsbesøk i kveld. Sender de på byen i mårra mens eg lusker meg tilbake til lesesalen igjen...
God helg til alle!
-T-