onsdag 30. april 2008

Phuh!

Det er lange dager for tiden, er på oppløpssiden med masteroppgaven så det blir lange dager og helger og helligdager... Er endel som gjenstår, men per i dag så ser det ut som om jeg skal bli ferdig til 20.mai. Da skal eg innvilge meg noen dager fri, det er de jeg lever på nå! (og selvfølgelig motivasjonen om å kunne gå rett ut i en jobb og tjene mer penger enn jeg gjør nå!)

Nøstebarndressen ferdig i går. Dvs- som den observante leser kanskje ser, så mangler det knapper. Da kan jeg bare bekrefte med en gang at det blir ikke kjøpt inn en knapp før tidligst 16.mai (da skal jeg på jobb, og strikkesjappa ligger i etasjen over!), oppgaven prioriteres hardt her... Den er strikket i sart grønn og hvit lammeull fra 123knit.com, et nydelig garn å strikke med! Brukte rundt halvannet hespe på denne. Selve dressen var ganske lett å strikke selv for meg som er ganske ny i faget, og det var morsomt da det gikk så fort pga store pinner. Synes den ble ganske stor til å være minste størrelsen, men heller for stor enn for liten!
Ellers så har sola og våren har ENDELIG kommet til Tromsø for en liten stund. I dag har vi hatt oppi 15 grader, og det er jo slettes ikke verst! Første isen er inntatt utendørs på universitetet for i år:

Hvis jeg knep øynene delvis igjen og bare kikket rett ned på plenen fremfor huset her i ettermiddag, så kunne det se ut som om det nærmet seg sommer....
Men så glemte jeg meg av og kikket opp, og vips så var vinteren der igjen! ;-)


Inspirert av Kristine, så legger jeg ut bilde av det jeg har fått gjort i hagen i år... ;-)


(Denne lille stakkaren som har overlevd vinteren inne hos oss har fått flytte ut i frisk luft!)
Ønsker alle sammen en fin 1.mai og påfølgende helg! (min blir nok tilbragt på lesesalen, desverre...)

mandag 21. april 2008

Vinterdepresjon...

..på våren! Går det an? Er fryktelig, fryktelig værsjuk, gremmes når eg leser om sol og grønne skoger, og skrur av tven når værmeldinga kommer på. For her er det ikke det minste tegn på sommer og sol, her SNØR det!
Å, gjett om vi skal flytte herfra snart... Blir GALEN!

Det her møtte oss om mårran her om dagen, ja, her om dagen! Bildet sier vel alt...

Og nei, vil ikke høre ETT ORD om kor fint dokker har det - unne dåkker det virkelig, bare ikke fortell meg om det... Og så skal jo masteroppgaven leveres ganske snart, det gjør heller ikke sitt på humøret at eg sitt på lesesalen 12 timer om dagen og skriver.. Huff..

Dagens utblåsning, takk for at du orka lese på! *sendsommervibbernordover!*

tirsdag 15. april 2008

Noe er over, og noe nytt begynner.

Da var den ferdig.. Det har tatt litt tid - ikke for at den var vanskelig eller tidkrevende å strikke, kun fordi det har vært nok annet å henge fingrene i i det siste. Ble veldig fornøyd med resultatet, alpakka er jo bare heelt fantastisk! Det gikk med nesten tre nøster, og oppskrifta er i fra "Myk start" - anbefales til alle som strikker til småttiser.


Her er boksene hvor eg har (nesten) alle strikkepinnene og alt småutstyret eg treng til montering. Bambuspinner er en favoritt, senest i dag kom det noen nye med hjem hit. Saksa stammer visst fra et apotek ett eller annet sted, og den kombinerte strikkepinnemåleren og linjalen fant eg i Bestemor sitt strikkeutstyr. Den er eg veldig glad i- tenker på alle de fine stundene vi hadde sammen både med og uten strikketøy når eg bruker den!

Neste prosjekt er allerede på pinnene. Det er naturhvit og sart grønn merinoull fra 123knit som er på pinnene - det skal bli en nøstebarndress i størrelse veldig liten! :-)

Var på Plantasjen en tur i går kveld - det ble 10stk hvite/sart rosa roser, 1 ny orkide, 3 stk nye krukker og 1 stk grønnplante av ukjent sort som står på stuebordet. Liker blomster, de gir en flott atmosfære i et hjem!

mandag 14. april 2008

For en fantastisk start på uka!

Fem ting:

1: Eksamensresultatene fra farmakokinetikken kom - fikk karakteren B! Noe som er helt fantastisk da eg aldri hadde trudd at regning va mi sterke side... ;-)

2: For de som leser Nordlys så finner du meg og 3 til fra kullet mitt på et helsides oppslag i avisen i dag.

3: Mitt isblåe prosjekt ligger ferdig til tørking på badgulvet, og havner nok ferdigmontert ute i blogglandia i løpet av kvelden en gang

4: Selv om det ikke ser sånn ut når eg ser ut vinduet no, så nærmer det seg faktisk sommer!

5:...og sommer betyr ferdige studier, jobb og en ny fase av livet starter!

Ha en forrykende flott mandag alle sammen! (kan ikke love at tirsdagen blir like bra.. ;-))

onsdag 9. april 2008

Snart kommer sommeren?!?

I vinduskarmen står to begere og venter på sommeren. Her gror hengelobelia og blomkarse - frøene er en rest som ble igjen fra i fjor, og jammen meg gror de ikke også. Til uka skal eg til den nyåpna Plantasjen her i byen og se om jeg finner mer spennende å dyrke frem. Sommeren kommer jo som kjent ikke for tidlig her nord, så har enda liiitt tid på meg.. :-)

strikkefronten så kryper det sakte men sikker fremover med mitt isblåe prosjekt:


Har måtte laget meg noen originale garnstoppere til pinneendene, men de matchet jo tilogmed, så da gjorde det jo ikke noe! Igjen- Sandnes Alpakka- fantastisk garn!
I påsken så strikka eg meg ei ny lue- Evalua. Ble inspirert rundt på diverse blogger til å strikke den i Noro Kureyonen som jeg bestilte fra USA, og tror også at det er garn nok igjen til å strikke et par votter. Men det prosjektet havner litt ned på lista, vil jo ha VÅR no!

Kom hjem etter påskeferien og fant ingen jakker som matchet lua, så da var det ut og kjøpe ny matchende (!) jakke - den kostet både gull og grønne skoger, men det får bare være.. Snart begynner jeg jo i jobb og vil tjene liiitt mer penger, så litt må man jo kunne unne seg - ikke sant..? ;-)

mandag 7. april 2008

Mandag mårra blues..

Ja, så var det mandag igjen. Tilbake på lesesalen, sola skinner ute, og vi drømmer om sommer.. Har vært en tur litt sørover i helga til våre respektive foreldre, og tok med oss en for oss stor ny del av husholdningen, bilder kommer..! (ikke sååå spennende som det høres ut som dog...)
For i dag skal eg nemlig på kurs med jobben, trenger litt oppdatering på hudpleiefronten sjøl om det ikke skal være min hovedgeskjeft i apoteket. Det er greit å kunne litt allikevel! Kanskje følger det med noen vareprøver til oss også? Aldri dumt det nei!
Ellers så jobbes det intensivt med masteroppgaven for tiden - det nærmer seg nemlig innlevering med stormskritt! 15.mai skal den være ferdig innlevert og levert til trykking, og så blir det eksamen første eller andre uka i juni. DET skal bli deilig gitt!

Nei, nå skal noen til tall analyseres før jeg drar inn til byen og på kurs- en fortsatt fortreffelig mandag ønskes alle! (de er ikke så ille allikevel, tirsdagene er nok verre...)
-T-