torsdag 18. desember 2008

Guttemagen 29 fullgåtte uker


Har inntatt vaggemodus no! :)

søndag 14. desember 2008

Reiselyst og manglende julestemning

De siste årene så har vi vært på førjulskjæresteferie jeg og min kjære. I år så har vi grunnet han som farer rundt som en tornado i magen min "valgt" å holde oss hjemme. Når da samtidig den store julestemningen uteblir, så lurer jeg på om det skyldes reisetrangen (og mangelen på utfyllelse av denne) som pleier å ramme meg omtrent rundt denne tiden på året..
I de siste dagene før jul i 2006 så dro vi til London. Dette var før direkteruta fra Tromsø var opprettet, så vi fløy via Oslo og videre med British Airways til Heathrow, London. Dagene så for det meste slike ut:
Hyde Park hvor vi alltid tilbringer masse tid! Flotte dekorasjoner i små bakgater i Kensingtonområdet (som anbefales som sted å ha hotellbase - vakkert, velholdt og føltes relativ trygt).Et julepyntet Covent Garden
Nasjonalgalleriet selvfølgelig..
Det at London var innlemmet i tykk tåke den dagen vi skulle reise hjem trenger vi vel ikke snakke høyt om. Vi ble plassert i kø som gikk ut av selve flyplassen og inn i flere store telt som stod utenfor bygningene. Trenger jeg nevne at det var kaaaldt?!? Og at vi tilslutt kom oss hjem til Oslo, men mistet flyet derfra og måtte kjøpe førsteklassebilletter til Bardufoss (Tromsø var utsolgt til langt etter julaften) for nesten 6000,-? Nei, det glemmer vi, og så er vi enige om at London vil vi alltid tilbake til (og ja, vi var der i vår igjen, men da fløy vi direkte fra Tromsø - anbefales!)

Neste jul - 2007 - så gikk turen til vakre Barcelona. Vi bodde på et fantastisk hotell midt i gamlebyen med gangavstand til alle faciliteter som er nede i byen (men taxi er billig og praktisk om man feks skal til Parc Guell eller La Sagrada Familia). Været var fantastisk, selskapet var enda bedre og byen frister til gjentakelse en gang i fremtiden (men kanskje sommerstid slik at man kan utnytte strendene der?).

Utsikt over byen fra Parc Guell


Enda mer fra parken


La Sagrada Familia - storslått! Må bare oppleves.
Barri Gotic - her er utenfor en kirke rett i nærheten av der vi bodde. Her brukte vi mange timer på å vandre rundt og suge inn alle inntrykk. Mange hyggelige spisesteder med mye god mat og god rødvin til alle måltider.. ;-)Main street
Og så kan vi vel oppsummere denne hjemturen i disse bildene - denne gangen lå problemet på Gardermoen. Tåka lå tykk over gryta der, og vi overnattet på bagasjebåndene vi sitter på på bildet. Kom oss med et nødskrik hjem med første Tromsøfly som lettet dagen etter, det var bare flaks! Hadde vi ikke sittet der og sett at det kom èn eneste stakkars funksjonær til innsjekkinga på andre siden, så hadde vi vel antageligvis sittet der enda.. Denne gangen kostet det oss ikke mer enn litt oljelukt på jakkene som stammet fra bagasjebåndet.. ;-)

Åååå, den som kunne reise...

En fin førjulsuke ønskes alle, send gjerne litt julestemning om du skulle ha noe tilovers!

torsdag 4. desember 2008

27 fullgåtte uker i svangerskapet i dag!


Magen vokser og begynner å komme litt i veien. Gleder oss til Lillegutt skal melde sin ankomst! :) men i helga er det tur hjemover som står på planen- ønsker alle ei riktig fin helg.