søndag 30. november 2008

Tøybleier

Lillegutt skal etter planen bli en liten tøybleiegutt. I begynnelsen satser vi på å bruke brettebleier med ullsperrelag utenpå (svigermor er satt i arbeid med disse). For å holde brettebleiene på plass skal vi bruke disse geniale "Snappiene" for å holde dem bedre på plass.
Videre så tenker vi å bruke disse BumGenious AiO sammen med brettebleiene en stund, bare fordi de kommer i størrelse small og passer fint til en liten tøybleierumpe.
Når lillegutt blir litt større så satser vi (foreløpig) på BumGenius OneSize lommebleie. Denne har knapper i forkant under borrelåsen slik at den kan vokse sammen med barnet. Det må jo være mer økonomisk (og miljøvennlig) enn å kjøpe nye bleier i forskjellige størrelser ettersom lillegutt vokser. Her er det rom for innlegg av diverse størrelser tilpasset alder, natt/dag osv osv.
En bleiepose ble også med i bestillingen fra http://www.bleieboden.no/, her er det plass til mange brukte bleier. Den har et plastlag inni slik at den holder på evt lukt og fukt, og kan slenges rett inn i maskinen sammen med de brukte bleiene! Genialt.. ;-) Vi skal kjøpe endel flere av disse før lillegutt kommer til verden, men venter nok med å bestemme oss helt for hvilke løsninger vi liker best før vi har fått testet dette ut i praksis. Til dags dato har jeg bare hørt gode erfaringer fra andre tøybleiebrukere, de som er skeptiske til det er gjerne de som ikke har prøvd de selv.. ;-)
Siden lillegutt kommer mens det enda er vinter i Tromsø og vi satser på mye utesoving, så har vi kjøpt en Voksi Urban til han. Dette er siste modell av Voksiposene. Den har ull i bunnen og dun i overdelen og virker foreløpig fin. Denne gleder vi oss masse til å teste ut, og satser på at den, med forlengeren som følger med, skal passe i lang tid fremover.

Ønsker alle en riktig fin første søndag i advent!

1 kommentar:

Bai sa...

Flott å bruke tøybleier. Det er sikkert litt meir arbeid, men miljøgevinsten er jo veldig stor!